Slimmer Leven Challenge 2017

www.facebook.com/slimmerlevenchallenge 

Wat is de Slimmer Leven Challenge?

De Slimmer Leven Challenge is een zorgcompetitie waarin studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogeschool en het Summa College samenwerken om op een leuke maar vooral leerzame manier zorginnovaties te creëren en te implementeren. Dit jaar is het overkoepelende thema 'het hart' en zoeken we samen met de Hartstichting naar oplossingen voor problemen die voorkomen in de zorg voor hartpatiënten. De Slimmer Leven Challenge wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, na succesvolle edities in 2014, 2015 en 2016.

Wat gaat er gebeuren?

De Slimmer Leven Challenge gaat op 17 februari 2017 van start met ongeveer 200 studenten van het Summa College, de Fontys Hogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven. De studenten gaan in gemengde teams van ongeveer acht studenten samenwerken aan de nieuwe oplossingen in de zorg voor hartpatiënten. In deze teams is de combinatie van praktijkervaring met de nieuwste kennis, een snelkookpan voor nieuwe ideeën, wat resulteert in de meest uiteenlopende innovaties voor de zorg. Aan het eind van deze dag worden de ideeën gepresenteerd en beoordeeld door een vakjury. De beste vijf zorginnovaties gaan door naar de volgende ronde! In deze volgende ronde worden de vijf teams getraind en geholpen om de innovatie verder uit te werken. Aan het einde van de rit heeft jouw team een businessplan, een plan om jullie innovatie op de markt uit te rollen en de skills om de innovatie te pitchen. Daarnaast krijgen de winnaars de kans om tijdens een diner in contact te komen met zorgaanbieders en het bedrijfsleven, waar ze kunnen besluiten hun idee samen verder uit te werken.

Hieronder zie je de vijf winnende ideëen van de voorgaande editie in 2016: 

Idee 1
Idee 2
Idee 3
Idee 4
Idee 5

Wie wordt de winnaar?

​Tijdens de Dutch Technology Week krijgen de vijf teams nog één keer de kans om hun idee te presenteren aan een vakjury. Het winnende team krijgt de hoofdprijs in de vorm van 10 uur advies van echte experts, een luchtballonvaart en €3000,- ! Hiermee kan het winnende team hun idee verder uitwerken en kan het zo snel mogelijk geïmplementeerd worden!

Meedoen?

Wil je ook meedoen aan deze challenge? Meld je dan hier aan

​Interesse om op een andere manier mee te werken of betrokken te zijn, of wil je meer informatie? Mail dan naar slimmerlevenchallenge@gmail.com