VieDome

Langer zelfstandig blijven en thuis in de eigen omgeving oud worden is een wens van velen. Echter soms is er wat hulp nodig om dat te kunnen bereiken, hulp van de familie of van een zorgverlener. Voor al deze vragen, groot en klein, is VieDome ontwikkeld. Een digitaal platform waarbij zorg, veiligheid en comfort in één systeem samenkomen.

Een veelzijdige oplossing

VieDome is een digitaal platform dat beschikt over vele functies. De cliënt heeft de mogelijkheid om zelf te kiezen welke functies voor hen van belang zijn en dus welke gebruikt gaan worden. Het platform is samen met de familie of zorgverleners van de cliënt te gebruiken. VieDome past in elke woning zonder dat de woning aangepast hoeft te worden.

VieDome biedt hulp

Het platform is in te richten naar de eigen wensen en is op iedereen af te stemmen. Bijvoorbeeld, voor mensen die vergeetachtig worden. Het systeem kan automatische detecteren als er iets mis is, als de cliënt de deur uit gaat kan VieDome hulp in roepen als er iets aan de hand is of als de cliënt de weg niet meer naar huis weet.

Met of zonder zorgvraag

Om Viedome in huis te hebben hoeft er niet per se zorg nodig te zijn. VieDome biedt namelijk ook veiligheid. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld via een tablet te zien wie er voor de deur staat of de optie om met een afstandsbediening de deur open te doen. Ook de familie van de cliënt kan via hun telefoon meekijken wie er voor de deur staat.

Summa College en Lokaal+

Het VieDome systeem is tevens geplaatst in het Summa College Eindhoven. Hier is een VieDome Experience Center gecreëerd, zodat de zorgverleners van de toekomst nu al kunnen leren om te gaan met dit soort nieuwe technische ontwikkelingen.

Ga voor meer informatie naar http://www.viedome.nl

Gerelateerde projecten