ThuisMeetApp

De ThuisMeetApp van Focus Cura

​Tien deelnemende patiënten hebben tijdens dit project iedere week een vragenlijst ingevuld over hun COPD op de ThuisMeetApp (CCQ Index). Deze meetwaarden werden automatisch doorgestuurd naar praktijkondersteuners. Zij controleerden één keer per week de meetwaarden van de patiënten. Wanneer ze aan de cijfers zagen dat de patiënt zich in een verminderde toestand begaf werd er via de iPad contact met de patiënt gemaakt.

Deze manier van werken werd als ontzettend waardevol ervaren. Patiënten kregen op deze manier een veilig gevoel. Tevens voelden ze zich gehoord. Een 92-jarige patiënt gaf aan dat hij wel vaker zou willen Beeldbellen, bijvoorbeeld met de huisarts zelf. Een ander zorgde er expres voor dat de meetwaarden negatief waren, zodat hij kon Beeldbellen met de praktijkondersteuner. Alle patiënten zouden deze manier van werken aan andere COPD-patiënten aanraden.

Het betalen van de App gaat echter een stap te ver. Eén van de tien patiënten wilde namelijk betalen voor de App. Het werken met de app werd door de praktijkondersteuners bij hun gewone werkzaamheden gedaan, dit zorgde voor extra werk in plaats van minder werk. Bij implementatie zou gekeken moeten worden waar het minder werk oplevert.

Gerelateerd nieuws

Gerelateerde projecten