Thuisleefgids.nl

Er komen steeds meer hulpmiddelen en zorginnovaties op de markt die ouderen helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Thuisleefgids.nl laat zien wat er zoal te koop is en biedt overzichtelijke informatie, productvergelijkingen en onafhankelijke gebruikerservaringen om juiste keuzes te maken. Daarmee bedient de website de moderne zorgconsument. “De nieuwe oudere generatie bestaat uit kritische consumenten die volop in het leven staan en weten wat ze willen”, aldus oprichter van de website, toegepast gerontoloog Ilse Schoormans.

Rode knop

Vaak is het bijvoorbeeld de gemeente of een zorgorganisatie die voor klanten invult wat het beste voor hen is. “Welke medicijndispenser. Of welk halsalarm. Bijvoorbeeld met een grote, rode knop. Terwijl een polsalarm in de vorm van een designhorloge, ook kan. Een weliswaar duurdere, maar prima optie als iemand daar het geld voor over heeft.” Sitebezoekers vinden op Thuisleefgids.nl producten en diensten in verschillende categorieën: gezondheid, wonen, voeding, mobiliteit, veiligheid en communicatie.

Aanvullende schakel

Het platform richt zich niet alleen direct op de consument, maar ondersteunt daarnaast professionals van zorgorganisaties en inmiddels 15 gemeenten met een digitale keuzewijzer. “We zien onszelf als een aanvullende schakel tussen vraag en aanbod, met als doel het stimuleren van de consumentenmarkt. Dat doen we samen met strategische partners, waaronder ICT&health verschillende zorgorganisaties maar ook ziekenhuizen zoals het Radboud UMC.” 

 

Gerelateerde projecten