Thuisleefgids.nl

Er komen steeds meer hulpmiddelen en zorginnovaties op de markt die ouderen helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Thuisleefgids.nl laat zien wat er zoal te koop is en biedt overzichtelijke informatie, productvergelijkingen en onafhankelijke gebruikerservaringen om juiste keuzes te maken. Daarmee bedient de website de moderne zorgconsument. “De nieuwe oudere generatie bestaat uit kritische consumenten die volop in het leven staan en weten wat ze willen”, aldus medeoprichter van de website, toegepast gerontoloog Ilse Schoormans. Ze stoort zich aan stigmatisering van ouderen als ‘oud en uitgeblust’. Op de banner van Thuisleefgids.nl prijkt een energieke, representatieve oudere dame. Overigens is ook een jongere doelgroep welkom op de site.

Rode knop

Vaak is het bijvoorbeeld de gemeente of een zorgorganisatie die voor klanten invult wat het beste voor hen is. “Welke medicijndispenser. Of welk halsalarm. Bijvoorbeeld met een grote, rode knop. Terwijl een polsalarm in de vorm van een designhorloge, ook kan. Een weliswaar duurdere, maar prima optie als iemand daar het geld voor over heeft.” Sitebezoekers vinden op Thuisleefgids.nl producten en diensten in verschillende categorieën: gezondheid, wonen, voeding, mobiliteit, veiligheid en communicatie. Een deel van het assortiment is verkrijgbaar in de winkels van verkooppartner Paradigit. Een webwinkel is in de maak. “En we willen er een interactief platform aan verbinden, voor het vormen van een community.” 

Aanvullende schakel

Schoormans en compagnon Marcel Clerx richten zich niet alleen direct op de consument, maar adviseren daarnaast leveranciers van producten en zorgaanbieders over gebruikerswensen. “We zien onszelf als een aanvullende schakel tussen vraag en aanbod, met als doel het stimuleren van de consumentenmarkt. Dat doen we samen met strategische partners, waaronder Paradigit en Radboud UMC.” 

Gerelateerde projecten