Lokaal+

Summa Zorg heeft in Oud-Strijp een nieuwe en unieke manier bedacht om studenten en ouderen van elkaar te laten leren. Summa heeft een ontmoetingsruimte voor senioren en studenten gecreëerd: Lokaal+. Lokaal+ wordt namelijk, onder begeleiding van docenten, gerund door studenten van Summa Zorg en Summa Welzijn.

Lokaal+ is gevestigd aan de Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven en richt zich op senioren die in de omringende wijken wonen. Deze senioren kunnen bij Lokaal+ terecht voor een kopje koffie of een praatje, maar er worden ook activiteiten georganiseerd door de studenten. Zo kunnen de senioren o.a. deelnemen aan wandelen, schilderen, gymmen of samen koken.

Zorg en technologie

​Aangezien de vraag groot is naar workshops op het gebied van technologie, is dat ook een vaste activiteit in het aanbod. De studenten van Summa Zorg helpen de senioren wegwijs in de wereld van laptops, tablets en smartphones. Tevens brengen ze hen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast geven ze uitleg over de toepassing en voordelen van apparatuur op het gebied van communicatie, observatie, beveiliging en bewaking.

Lokaal+ biedt onderdak aan het VieDome Experience Centre met technologische inrichting van Mextal. Senioren kunnen kennismaken met de mogelijkheden die VieDome biedt met behulp van de inzet van moderne technologie op het gebied van slimmer wonen en zorg/welzijn op afstand. Zo wordt een living lab gecreëerd binnen en rond de school.

Mantelzorg

Maar naast het aanbieden van leuke activiteiten in Lokaal+ biedt de ontmoetingsruimte ook een helpende hand aan in de wijken rondom de school. Een soort mantelzorg, waarbij de studenten licht huishoudelijk werk doet, helpt met de boodschappen, de hond uitlaat of een praatje komt maken.

Ga voor meer informatie naar de website

Gerelateerde projecten