eLab GGzE

Dé broedplaats voor sociale en technologische innovatie in de GGZ

Het eLab, een initiatief van GGzE, is uitgegroeid tot een innovatiebroedplaats waar in co-creatie ideeën en praktijk tot resultaten komen. Ontwerpers, software- en gamedevelopers, studenten, onderzoekers en bedrijven werken er samen met cliënt-experts en zorgprofessionals aan ontwikkelingen die de zorg verbeteren. Door gebruik te maken van elkaars toegevoegde waarde, letterlijk dichtbij cliënten en hulpverleners te zijn sluiten ontwikkelde oplossingen vaak direct aan bij die gebruikers. 

e-health 

Het eLab is gestart in 2012 met als doel: help de organisatie innoveren. De directe aanleiding was de toenemende rol die e-health speelt bij het ondersteunen of verbeteren van de zorg. Op het eLab zijn verschillende functies gegroeid waarvan GGzE en ook derde partijen inmiddels gebruik maken. Zo is er een redactie gespecialiseerd in het ontwikkelen van content voor nieuwe media die worden ingezet in behandelingen in de GGZ. Techniek blijft altijd een middel en wordt geen doel.

Op weg helpen buiten de gebaande paden

​Het eLab faciliteert en begeleidt ontwikkeling en implementatie vanuit een duidelijke eigen formule. Typisch eLab DNA: co-creatie, tastbaar, zichtbaar en voelbaar maken, kiezen voor slim en simpel, groot denken en klein starten, samen trots zijn. Met het eLab biedt GGzE ruimte aan experts en ontwerpers die vanuit hun hart de zorg willen verbeteren en ondersteunt zij haar ambitie: ‘Laat mensen groeien’.

Participerende organisaties

GGzE werkt in dit project samen met een veelheid aan stakeholders uit de branche en uit de regio. Deze stakeholders zijn onder andere vertegenwoordigers van zorg-, kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemers, start-ups, game- en softwaredevelopers, contentontwikkelaars en arbeids(re)integranten

Gerelateerde projecten