Verslag eHealth meet-up: Get Connected!

Door: Liz Abzach op 17-06-2016

Op donderdag 26 mei organiseerden wij samen met GGzE en Lumens Groep de eHealth meet-up: Get Connected! In kader van de Dutch Technology Week hebben wij ‘health’ gecombineerd met technologie. Verwelkomd door Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard brachten wij health naar tweedejaars vmbo-t scholieren.

Doel van deze meet-up was om jongeren te betrekken bij slimme oplossingen. Zo kregen de scholieren een drietal health-toepassingen (Jouwhulponline.nl, Huisraad en Eco-app 2.0) aangereikt. De health-toepassingen werd begeleid door Irene Helderman (GGzE), Kim Baesjou (Lumens Groep) en Joep Kolijn (GGzE). Zij gaven de scholieren uitleg over de health-toepassingen en konden vragen beantwoorden.

In groepjes gingen de scholieren aan de slag met deze toepassingen. Er werd veel samengewerkt en gediscussieerd waardoor nuttige informatie naar boven kwam. Met een frisse blik evalueerden zij deze slimme oplossingen om vervolgens feedback hierop te geven.

De scholieren zullen de komende weken aan de slag gaan met een door hen gekozen health-toepassing. Vanuit school hebben zij de opdracht gekregen om een van de drie toepassingen te kiezen en deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Hun bevindingen en ervaringen zullen zij tijdens een ‘presentatiedag’ delen met o.a. GGzE, Lumens Groep en Slimmer Leven 2020. Op deze dag zullen zij als het ware voor een opdrachtgever hun resultaten tonen. Deze resultaten zullen na de presentatiedag op onze website te vinden zijn. 

Wij willen Scholengemeenschap Were Di hartelijk danken voor hun warme ontvangst en wensen de scholieren veel succes de komende tijd! 

Reactie toevoegen