Tweede Kamerleden en lokale politici bezoeken Slimmer Leven

Door: Charel Klerkx op 19-05-2017

Op vrijdag 19 mei, tijdens de Dutch Technology Week, brachten Tweede Kamerleden Anne Kuik (CDA) en Corinne Ellemeet (GroenLinks), een werkbezoek aan ons in Eindhoven. Ook lokale politici sloten aan bij het bezoek. Meer in het bijzonder hebben ze kennis gemaakt met de ambities van Brainport Eindhoven met betrekking tot cruciale en baanbrekende zorg- en vitaliteitsinnovaties.

Met de Kamerleden werd kort in gesprek gegaan over de Nationale Actieagenda en de ambities op het gebied van zorg en vitaliteit. Verder maakten ze kennis met jonge innovatieve zorg-start-ups; Rik Berkelmans van Berkelbike en met de studenten van de TU/e achter GUIDEmentia. Vervolgens brachtten de politici een bezoek aan het Slimmer Leven Huis om nog meer concrete voorbeelden van zorg- en sportinnovaties te bekijken. Er gebeurt immers veel op het vlak van zorginnovatie in onze regio. Het programma werd afgesloten met een rondetafelgesprek over hoe de nieuwe Tweede Kamer Brainport kan helpen om de ambities met betrekking tot gezondheid te realiseren. 

Uit dit gesprek kwam vooral naar voren dat er verschillende uitdagingen zijn in deze regio die we moeten overwinnen om de ambities te kunnen realiseren. Implementatie, wet- en regelgeving, scholing en financiering vormen daar een aantal voorbeelden van. In gesprek blijven met de politiek in Den Haag is daarvoor een belangrijk middel. Het werkbezoek van de Kamerleden vormt dan ook een mooi startpunt om dit gesprek verder uit te bouwen en oplossingen concreet te maken. 

Reactie toevoegen