Terugblik Meet-up ‘Praat mee over eHealth’ in Drents Dorp

Door: Moniek Falck op 20-10-2015

Op maandag 19 oktober vond de 1ste meet-up ‘Praat mee over eHealth!’ plaats, tegen de achtergrond van de Dutch Design Week, in het gezellige hoofdkwartier van het Drents Dorp. Energieke en spreeklustige inwoners uit alle delen van Eindhoven kwamen samen om met elkaar in gesprek te gaan over technologie in de zorg en de nieuwste mogelijkheden op dit gebied. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Bekijk het videoverslag >> 

Experts lieten bewoners voorbeelden zien van innovaties, zoals de slimme medicijndoos Medido, die door ZuidZorg wordt uitgetest met cliënten, en de gezondheidsmeter Scanadu. Maar ook de online diensten die Ons Net Eindhoven biedt en de ontwikkeling van Patiëntenportalen van Stichting Gezondheidscentra (SGE) passeerden de revue.

Wat vond u ervan?

Na afloop van de presentaties konden inwoners aan tafel in gesprek met experts hun meningen delen, onder genot van een lunch geserveerd door Drents Dorp Voer. Er werd soms hevig gediscussieerd. De experts kregen goede en kritische vragen naar zich toegeworpen. Marcel Hulsen, Innovatiewerkplaats ZuidZorg: “Het publiek bestond uit kritische mensen, mensen die doordenken. Ik kreeg vragen waar ik zelf nog niet over nagedacht had. Het heeft me veel nuttige inzichten gegeven.”

Meer informatie en hulp bij gebruik

Er was veel interesse voor de gepresenteerde eHealth-toepassingen. “De Scanadu sprak mij meteen erg aan. Die lijkt mij heel handig en makkelijk in gebruik. Daar houd ik van!”, vertelt mevrouw Koop. Mensen gaven ook aan dat meer informatie over deze toepassingen en vooral hulp bij het gebruik ervan, enorm zou helpen en dus beter kan. “Je moet het zo simpel mogelijk uitleggen en veel voorbeelden gebruiken. Wat je er mee kan en wat voor voordeel het biedt, is belangrijk voor ons!”, aldus meneer Wagenaar.

Bent u geïnteresseerd in deze meet-ups? Neem dan contact met ons op en/of houd onze agenda in de gaten voor een volgende gelegenheid!

Onze agenda vindt u hier: www.slimmerleven2020.org/agenda

 

 

Reactie toevoegen