Senioren in Brandevoort leren over Slimmer Leven en projecten

Door: Charel Klerkx op 28-11-2018

Afgelopen zomer maakten we kennis met de senioren van Brandevoort tijdens de workshops van SOULMATE, een project gericht op de mobiliteit van 65-plussers. De senioren bleken op de hoogte van het andere grote project in Brandevoort, waar Slimmer Leven ook een rol in heeft: Brainport Smart District. Echter was de link tussen Slimmer Leven, het project SOULMATE en Brainport Smart District onduidelijk. Aangezien de senioren nieuwsgierig waren hoe het nou zit, is één van de projectleiders van Slimmer Leven bij een bijeenkomst geweest om toelichting te geven.

De senioren in Brandevoort treffen elkaar een paar keer per jaar in wijkhuis ’t Brandpunt om bij te praten over allerlei ontwikkelingen in de wijk. Projectleider Margit Ruis schoof bij de bijeenkomst van eind september aan om te vertellen over Slimmer Leven, project SOULMATE en Brainport Smart District. Het werd een interactieve bijeenkomst, waarbij Margit toelichtte dat Slimmer Leven een georganiseerde samenwerking is tussen ongeveer 65 partners, die als doel hebben te zorgen voor significante doorbraken op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Deze doorbraken zouden op de lange termijn kostenbesparing voor de maatschappij en economische meerwaarde opleveren. Om deze doelstelling te bewerkstelligen voert Slimmer Leven samen met partners verschillende projecten uit. Hieronder valt het project SOULMATE.

Brainport Smart District is een ander, zeer groot project waar Slimmer Leven in deelneemt. De nieuwe wijk in Brandevoort zal op verschillende manier slim en vooruitstrevend zijn, zo ook op gebied van gezondheid. Eén van de aspecten, die gebruikt worden om de gezondste wijk te bouwen, is de inzet van allerlei innovaties. Om die reden is Slimmer Leven in het project betrokken: zij kunnen hun bestaande projecten op gebied van innovatie inbrengen om Brainport Smart District de gezondste wijk te maken. Zo past dus ook het project SOULMATE binnen de ambitie van Brainport Smart District en kan het gezien worden als een voorproefje.

Er is zo een heleboel gaande in Brandevoort/Helmond. Voor meer informatie over Slimmer Leven en project SOULMATE kunt u contact opnemen via info@slimmerleven2020.com. Voor meer informatie over Brainport Smart District, kunt u de website https://brainportsmartdistrict.nl/ bezoeken.

 

Reactie toevoegen