Samen met gebruikers eHealth toetsen

Door: Liz Abzach op 17-02-2016

Zorgbelang Brabant heeft een eHealth team opgericht om samen met patiënten en cliënten eHealth toepassingen op gebruiksvriendelijkheid te toetsen. eHealth toepassingen geven de patiënt de mogelijkheid eigen regie te houden over de zorg die hij nodig heeft en draagt daarnaast bij aan de kwaliteit van leven. De toepassingen zijn zowel praktisch als ondersteunend van aard.

Samen met patiënten en cliënten​

De kennis en ervaring die Zorgbelang opdoet tijdens het toetsen, worden gebundeld met de wensen en behoeften van de gebruikers van de eHealth toepassingen. Deze informatie biedt Zorgbelang Brabant vervolgens aan bij zorgaanbieders, gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren en netwerken. Op deze manier ondersteunt Zorgbelang hen in het implementeren van goede bruikbare eHealth toepassingen in het zorgbeleid.

Goede gesprekspartner

Zorgbelang Brabant gelooft dat goede zorg alleen maar tot stand kan komen door in gesprek te gaan met de mensen om wie het echt gaat. Deze gebruikers van zorg weten namelijk als geen ander hoe de zorg in de praktijk werkt en hoe deze verbeterd kan worden. Zodat het aanbod aansluit op hun mogelijkheden, behoeften en wensen. Zorgbelang werkt altijd vanuit het standpunt van de patiënt/cliënt.

Met behulp van diverse methodieken, zoals de inzet van het eHealth team, brengt Zorgbelang Brabant de mogelijkheden, behoeften en wensen van patiënten en cliënten snel en goed in beeld. Hierdoor is Zorgbelang Brabant een goede gesprekspartner voor overheid, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en professionals.

Kijk voor meer informatie over Zorgbelang Brabant op www.zorgbelang-brabant.nl

Reactie toevoegen