Pilot locatie gezocht voor uittesten slimme rollator LEA!

Door: Liz Abzach op 30-03-2016

Brainport Development is samen met Gemeente Eindhoven partner in het Europese PCP (pre-commercial procurement) project SILVER, afkorting voor ‘Supporting Independent Living for the Elderly through Robotics’.

SILVER

Het project leidt tot een praktische samenwerking tussen publieke en private partijen, waarbij kennisuitwisseling op het gebied van innovatief aanbesteden tot stand komt. Om dat te bereiken voert het consortium een gezamenlijk publieke aanbesteding uit voor het ondersteunen van ouderen door toepassing van robotica.

Uit dit proces is de robot LEA van het Nederlandse bedrijf RCS als meest geschikt naar voren gekomen. Deze robot zal in 5 landen binnen een pilot getest worden op functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid.

Robot LEA

LEA, de Lean Elderly Assistant van RCS, biedt steun bij het lopen. Ze helpt bij het dagritme, geeft bijvoorbeeld aan wanneer medicijnen moeten worden genomen en of het tijd wordt om oefeningen te doen. Daarnaast maakt de gebruiker via LEA  gemakkelijk contact met zijn of haar omgeving. LEA wordt op dit moment nog doorontwikkeld en verder aangepast aan de behoeftes van degene die haar goed kunnen gebruiken.

Rol Brainport Development

Brainport Development is verantwoordelijk voor het organiseren van de pilot in Eindhoven tussen 23 juni en 6 juli. Hiervoor zoeken zij nog samenwerkingspartners welke interesse hebben om hier aan mee te werken.  In deze periode zullen vijf LEA’s bij mensen in thuisomgeving (zelfstandig, intra-, of extramuraal) onder begeleiding getest mogen worden.

Bent u een innovatieve zorg- en welzijnsorganisaties en lijkt het leuk om deze nieuwe rollator uit te zetten onder enkele van uw cliënten of wilt u meer informatie over de pilot? Neem dan contact op met Joyce de Laat; j.delaat@slimmerleven2020.com

Reacties

Ik begreep dat jullie op zoek zijn naar plekken om de Robot Lea uit te testen. Als ergotherapeut, werkend binnen een vakgroep ergotherapie, in een middelgrote zorginstelling met een thuiszorgorganisatie en 1e lijns praktijk, ben ik zeker in de gelegenheid om de Lea uit te testen, met verschillende doelgroepen. Mijn belangrijkste werkveld is de groep dementerenden in de thuissituatie en mensen met de ziekte van Parkinson. Al geruime tijd volg ik de ontwikkelingen op het technologisch vlak en zo heb ik ook verschillende producten kunnen uitproberen, zoals het beeldhorloge, de Compaan, de dementie app, de day clock, de Vlinder etc.

Reactie toevoegen