Netwerkbijeenkomst 'Control. Enter. My Space'

Door: Moniek Falck op 13-05-2016

Meld u aan voor de netwerkbijeenkomst van Slimmer Leven 2020 op 24 mei in het NatLab!

Staat Big Data voor ‘Big brother is watching you’? Hebben we nog wel controle over onze gegevens? Of gaan ondernemers er met onze data vandoor? Willen we eigenlijk wel alles over onze gezondheid weten? En waar liggen de grenzen van onze ‘Quantified Self’? Bepalen wij die grenzen zelf of doen anderen dat voor ons? En nemen we het heft in eigen handen via een grootschalig Brainport Healthy Living Lab?

Deze en nog veel meer vragen zullen de revue van de netwerkbijeenkomst passeren. Op dinsdag 24 mei – tijdens de Dutch Technology Week – zullen sprekers hun diepgaande gedachtes, analyses van onze huidige tijd en een vooruitblik op de toekomst presenteren op het podium van het NatLab!

Steeds dichter in onze leefwereld

Het verzamelen en toegankelijk maken van data komt steeds dichterbij in onze leefwereld. Bijna iedereen is tegenwoordig online actief, via social media, smart wearables en online shoppen. Maar wanneer het onze gezondheid betreft, dan raakt het delen van data ineens onze intieme wereld. Dan worden privacy, beveiliging van data en ethische kwesties nóg belangrijker dan ze al waren.

Oppakken van de uitdagingen

Om echter de grote uitdagingen in de zorg in de zeer nabije toekomst op te kunnen pakken, is achterover leunen en afwachten geen optie. Controle nemen over het gebruik van data en de vernieuwingen binnen de zorg, geeft ons de kans zélf een kwalitatief hoogwaardige, betaalbare en vooral menswaardige zorg te organiseren!

Meld u aan!

Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen de keynotes Maarten den Braber (Singularity University NL) en Hans de Jong (Philips Benelux) hun licht werpen op het thema. Regionale initiatieven vanuit het Regionaal Zorg Communicatie Centrum en Fontys Hogescholen laten zien hoe op dit moment al concreet invulling wordt gegeven aan het gebruik van ‘big data’. Daarnaast krijgen de studententeams van Fontys, Summa College en TU/e weer het podium voor de finale van de Slimmer Leven Challenge 2016, die door wethouder Staf Depla zal worden uitgereikt. Naast een walking dinner in de pauze, sluiten af met een traditioneel gezellige en goed bezochte netwerkborrel.

Meld u snel aan want de plaatsen in het NatLab zijn beperkt!
U kunt zich aanmelden via deze link. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Moniek Falck (m.falck@brainportdevelopment.nl

 

Programma

17:00uur
​Ontvangst & Registratie

17:30uur                
Opening door directeur Slimmer Leven 2020, Peter Portheine​

17:45uur
Regionaal Zorg Communicatie Centrum – Stephanie Wijbrandts

18.00uur
Fontys Hogescholen - Quantified Student Daan van Dijk

18.15uur 
Slimmer Leven Challenge - Arjen de Koning, CEO Paradigit (pitches van de studententeams TU/e, Fontys en Summa)

18:45uur                
Walking dinner

19:30uur
Intermezzo - Experience Designer Arvid Jense arvidjense.com

19:45uur 
Keynote - CEO Philips Benelux, Hans de Jong

20.05uur
Keynote - COO Singularity University NL - Maarten den Braber

20:25uur                
Uitreiking Slimmer Leven Challenge Award 2016 - Staf Depla, wethouder van Economie, Werk en inkomen en Beroepsonderwijs

20:30uur                
Afsluiting, Peter Portheine

Reactie toevoegen