Meer dan 200 inwoners Brainport-regio ervaren mogelijkheden e-health

Door: Charel Klerkx op 03-02-2017

Meer dan 200 bezoekers hebben vorige week tijdens de nationale e-healthweek de mogelijkheden van e-health ervaren. Deze actieweek is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dit kader organiseerde Coöperatie Slimmer Leven 2020, samen met ZuidZorgZuidZorg Extra, Brainport Healthy Living en liever thuis!, op twee dagen een evenement om inwoners van de Brainport-regio en geïnteresseerden kennis te laten maken met e-health. Bezoekers konden tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis binnenlopen bij de Ontmoet en Groetpleinen van ZuidZorg Extra in Eindhoven en Veldhoven. Wethouder Mariënne van Dongen, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles welzijn, gezondheidsbeleid en zorg bij de gemeente Veldhoven, bracht op vrijdag ook en bezoek aan het evenement

Zorginnovaties

Onder het genot van een kop koffie en thee, konden de aanwezigen zelf verschillende producten en diensten ervaren. Zo was er LEA; een robot vermomt als rollator. Deze innovatieve robot zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Daarnaast konden het elektronische slot van Prettig Thuiswonen en de Medido medicijndispenser van Philips uitgeprobeerd worden, werd het beeldbellen via een tablet gedemonstreerd en konden bezoekers de interactie opzoeken via de Belevenistafel van Onwijs. Ook  zorgrobot Zora stal het hart van menig bezoeker en toonde aan hoe ver innovatie gaat tegenwoordig. Naast het uitproberen van de verschillende oplossingen, werden de bezoekers informeel geïnformeerd over de mogelijkheden en ontwikkelingen in e-health. 

Betrekken eindgebruikers

Voor veel bezoekers was dit de eerste keer dat ze concreet in contact kwamen met e-healthoplossingen. Veel aanwezigen waren dan ook positief verrast door alle technologische ontwikkelingen. Dit past goed bij de doelstelling van Coöperatie Slimmer Leven 2020 om de eindgebruiker meer te betrekken bij alle activiteiten die er op dit gebied plaatsvinden in de Brainport-regio. De e-healthweek van vorige week vormt de start voor een reeks toekomstige evenementen om de inwoners van de regio vaker in contact te brengen met alle zorginnovaties.

 

© pixelview-fotografie.com

Reactie toevoegen