Kickoff Proeftuinen van Brabant en invulling regionale menukaart

Door: Liz Abzach op 05-10-2016

Woensdag 21 september vond tijdens de European Social Innovation Week in de Koepelhal in Tilburg het congres Kickoff Proeftuinen van Brabant plaats welke in gezamenlijkheid met TU/e, TiU, Fontys, CSL2020 en BEAGLE is georganiseerd. We kijken terug op een geslaagd evenement waar nieuwe openingen en ideeën zijn ontstaan voor de verdere concretisering van de Proeftuinen.

De dag ging van start met plenaire keynote presentaties van Dimitri Schuurman (Universiteit Gent en iMinds) en Elke den Ouden (TU/e) welke beide het belang van Living Labs en proeftuinen schetsten. Daarna werd dieper ingegaan op de vier thema’s van de proeftuinen tijdens parallelle kennissessies gevolgd door kennissessies rondom horizontale thema’s als data science, hight tech systems en social innovation.

In de middag mochten de aanwezigen concreet aan de slag tijdens workshops welke door de proeftuinen georganiseerd werden. De workshop van eHealth stond in het teken van het samen vormgeven en invullen van een regionale ‘Menukaart’ met verschillende gangen en gerechten. De gangen staan voor de fase waarin de hulpvraag van een organisatie zich bevind, zoals: verkenning, ontwikkeling, validatie, implementatie of opschaling. De gerechten binnen de gangen zijn de diensten die de proeftuinen kunnen faciliteren, zoals: co-creatiesessies, marktonderzoek, live tests en evaluatiemethodieken. Zo kan iedere organisatie kiezen voor de gewenste gerechten binnen de geschikte gang van de regionale menukaart. Ter afsluiting van de dag zijn de Proeftuinen eHealth, Resilient Society, Slimme Wijken en Agrofood ceremonieel bezegeld en overhandigd aan Provincie Noord-Brabant.

Reactie toevoegen