Kick-off imMens 2015

Door: Liz Abzach op 30-06-2015

Op 25 juni kwamen zo´n 20 mensen van verschillende leden van Slimmer Leven 2020 bijeen voor de start van de tweede editie van imMens. Deze bijeenkomst diende als een kick-off voor het symposium dat op 19 november as. in het Evoluon in Eindhoven zal plaatsvinden.

imMens

imMens is een groot symposium waar bezoekers tal van workshops kunnen volgen. Deze workshops worden georganiseerd door de participerende organisaties van imMens en zijn bedoeld om tot kennisverdieping te komen. De workshops worden in verschillende vormen gehouden en diverse thema´s komen aan bod. Bezoekers worden geïnspireerd en geënthousiasmeerd met slimme oplossingen die zij in hun organisaties kunnen toepassen.

Brainstormen

De kick-off bijeenkomst van 25 juni had als doel om tot een goede inhoudelijke kapstok te komen en beslissingen te maken over de vorm en organisatie van imMens 2015. Alle participerende partijen kregen een korte terugblik van de eerste editie. In subgroepen gingen de verschillende organisaties in gesprek en kwamen de ideeën die zij voor imMens 2015 hebben aan bod.

Waar alle partijen het over eens waren, is de insteek om alle bezoekers met nieuwe concrete succesverhalen naar huis te laten gaan. Rob Snoeren (iKracht en Lumensgroep), workshophouder imMens 2014 lichtte dit toe; ´Deelnemers van het symposium vorig jaar vertelden mij na afloop van de workshop dat ze dankzij mijn workshop naar huis gingen met de gedachte om samen te willen werken met mensen en organisaties die zij eerst als concurrent zagen´.

Thema 2015

Dit jaar wordt het symposium georganiseerd vanuit de gedachte: ´Welke sociale en technologische innovaties dragen daadwerkelijk bij aan een gelukkige mens? Vanuit verschillende perspectieven, zoals financiering, techniek, competenties van de zorgprofessional en perspectief van de cliënt, worden good practices gedeeld zodat bezoekers met nieuwe inzichten naar huis gaan. imMens wordt tegen het decor van de Domotica & Slim Wonen beurs van Smart Homes georganiseerd. Deze beurs zal dit jaar voor de tiende keer plaatsvinden, wat vraagt om een speciale editie.

 

Reactie toevoegen