Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2017 geopend

Door: Liz Abzach op 30-01-2017

Ondernemers kunnen vanaf nu hun meest kansrijke zorginnovaties aanmelden via zorginnovatie.nl om kans te maken op de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. Een initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €15.000,- om zijn of haar bedrijf verder te ontwikkelen. De uitreiking vindt voor de 2e keer plaats tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het Cinemec Nijmegen. Dit jaar in de bijzondere aanwezigheid van prins Constantijn van Oranje-Nassau. 

Inschrijven tot 24 februari

Kanshebbers op de prijs moeten aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet de innovatie al geïmplementeerd en gevalideerd zijn. De ondernemer moet de bedrijfsvoering zelf op zich kunnen nemen. Bovendien moet de innovatie uitgroeien tot een duurzaam verdienmodel en geschikt zijn voor in ieder geval de Nederlandse markt. De inschrijfprocedure voor de Nationale Zorginnovatieprijs loopt tot vrijdag 24 februari 17.00 uur. Een vakjury kiest de uiteindelijke winnaar op 9 maart tijdens het Health Valley Event. Zij zullen de inzendingen beoordelen op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, de mate waarin de innovatie toegevoegde waarde biedt voor de patiënt en/of zorgverlener en originaliteit. De genomineerden worden vóór het event bekend gemaakt.

Matchmaking

Veel partijen zijn op zoek naar ideeën of innovaties. Om ze te ondersteunen, voor een investering of omdat ze hun zorgverlening willen verbeteren. Andersom zijn ondernemers of startups op zoek naar partners. ‘’Vanuit ons online platform ZorgInnovatie.nl helpen wij vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Innoveren doe je samen. Door actieve matchmaking versnellen we innovatie in zorg en welzijn’’, aldus Marc Kalf, voorzitter Stichting Zorginnovatie Nederland.

Health Valley Event 2017

‘’Het jaarlijkse Health Valley evenement is een uitermate geschikte plek om de Nationale Zorginnovatieprijs uit te reiken. Hier komen belangstellenden uit het bedrijfsleven, de geondheidszrog, wetenschap  en de overheid, die zich bezighouden met innovaties in Life Sciences & Health, bij elkaar. Maar ook investeerders die innovatieve ideeen willen ondersteunen, aldus Marc Kalf. ‘’Deze editie staat geheel in het teken van ‘Patient driven technology’. Naast de uitreiking van de prijs biedt het event een dagvullend programma met interessante sprekers als Jan Kimpen (CMO, Philips), Diana Veldman (Directeur, Patiëntenfederatie Nederland) en Kris Verburgh (Auteur, de Voedselzandloper)’’.

Ga voor meer informatie naar https://www.zorginnovatie.nl/nationale-zorginnovatieprijs-2017

Reactie toevoegen