Health tijdens Dutch Technology Week

Door: Liz Abzach op 03-05-2016

In de high tech industrie worden topprestaties bereikt. Om deze prestaties onder de aandacht te brengen van een groot publiek , organiseren bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen de Dutch Technology Week. ‘Health’ is een belangrijk thema dat in verschillende evenementen naar voren komt tijdens deze week. Hoe ziet de zorg van de toekomst eruit? In hoeverre draagt techniek hier aan bij? Bezoek de Health events tijdens de Dutch Technology Week en laat je inspireren! Kijk voor meer informatie over de verschillende evenementen op www.slimmerleven2020.nl/agenda.

Openingsevent Dutch Technology Week 

De Dutch Technology Week opent dit jaar traditiegetrouw in het Parktheater, Eindhoven. De focus ligt op drie thema’s: Smart Cities, Smart Mobility en Health. Bij elk thema gaan gasten het gesprek aan met elkaar. Tijdens het thema Health zullen Lucien Engelen (ReShape), Edgar van Zoelen (Philips Health Vision Lab), Loet Smeets (Lunet Zorggroep) en Charles Laurey (ZuidZorg) aan tafel schuiven. Daarbij zullen actuele ontwikkelingen en visies op de toekomst van onze zorg onderwerp zijn van het gesprek. Deelname aan het openingsevent is op uitnodiging.

Parktheater – maandag 23 mei, 08.00 – 11.00 uur.

Slimmer Leven Huis 

In de nabije toekomst zijn wij allemaal mantelzorgers. Hoe ziet de zorg er nu en in de toekomst uit? Tegen welke uitdagingen lopen we aan in onze zorgmaatschappij? Welke rol speelt technologie in dit verhaal?

In het Slimmer Leven Huis vind je antwoord op deze vragen. Op het 18 septemberplein staat van 25 t/m 28 mei een Care@Home van De Meeuw. Het Huis wordt op een bijzondere wijze geopend op 25 mei om 12.00uur met onder andere een robotflashmob, uitgevoerd door de NAO-bots van Fontys Hogescholen. Aangezien het Slimmer Leven Huis een gelegenheid is om eindgebruikers te betrekken bij de zorg van morgen, staat de eindgebruiker centraal tijdens de opening. Het Slimmer Leven Huis wordt daarom geopend door mantelzorgers uit de regio en iedereen is welkom!

In de woning worden de thema’s ‘Slimmer Wonen’, ‘Slimmer Samen’ en ‘Slimmer Zorgen’ via experts en technieken toegelicht. Kom gezellig op de koffie in ons huis en deel je mening over de zorgmaatschappij. Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van Coöperatie Slimmer Leven 2020 in samenwerking met partners en leden, waaronder: Summa Zorg, De Meeuw, Welzijnservices, Eindhoven 365, Philips, ZuidZorg, ConnectZorg, Van Egdom Security, Centrale24, Mextal, Het Huis van Morgen, TopSupport, Zorgbelang Brabant en het Van Abbemuseum. Het Slimmer Leven Huis en de opening van het Slimmer Leven Huis zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

18 Septemberplein – woensdag 25 mei t/m zaterdag 28 mei. De opening van het Slimmer Leven Huis is op woensdag 25 mei – 12.00 uur

Netwerkbijeenkomst ‘Control. Enter. My Space’ & Finale Slimmer Leven Challenge

Dit jaar staat de netwerkbijeenkomst ‘Control. Enter. My Space’ in het teken van Big Data. Laat je hier inspireren door de huidige initiatieven en ontwikkelingen van de regio Brainport door keynote sprekers en pitches. Dit jaar ontvangen we onder andere COO Maarten den Braber van de Singularity University-hub op Strijp S en Hans de Jong (CEO Philips Benelux) als keynote sprekers.

Daarnaast vindt ook de finale van de Slimmer Leven Challenge plaats tijdens de netwerkbijeenkomst. Dit is dé zorgcompetitie van Eindhoven waarbij studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en Summa College samenwerken om snelle en implementeerbare zorginnovaties te ontwerpen en creëren.

Er is een gelimiteerd aantal plaatsen voor de netwerkbijeenkomst. Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst is mogelijk via de website (www.slimmerleven2020.com/agenda).

NatLab – dinsdag 24 mei, 17.00 – 22.00 uur.

Meet-up ‘Get Connected!’

‘Get Connected’ is een meet-up speciaal voor jongeren, waarbij jongeren meedenken over nieuwe zorgtoepassingen en wearables. De meet-up vindt plaats in het eLab van GGzE. In de vorm van workshops gaan jongeren onder begeleiding van coaches aan de slag met eHealth toepassingen in ontwikkeling. Denk hierbij aan het gebruik van apps, smart gadgets en online platforms. Aanmelding vooraf is vereist. Kijk voor meer informatie op www.slimmerleven2020.nl/agenda.

eLab GGzE – donderdag 26 mei, 14.00 – 16.30 uur.

High Tech Capital, Startup Fest Europe 

Ontdek de businesskansen die de regio Brainport te bieden heeft! Kom ook naar de High Tech hoofdstad van Nederland, Eindhoven  en join de startup revolutie. Als onderdeel van Startup Fest Europe zal het congres High Tech Capital plaatsvinden in Eindhoven. Centraal staan inspiratie, netwerken en pitching. Houd het programma van het High Tech Capital Startup Fest Europe in de gaten voor de verschillende Health tracks via www.hightechcapital.nl. Deelname aan High Tech Capital is op aanmelding.

Philips Stadion – woensdag 25 mei, 9.00 – 16.00 uur.

eHealth Steden Estafette

Leer de regio Zuidoost-Brabant en haar kennis en kunde over innovatieve ICT beter kennen tijdens de zevende eHealth Steden Estafette. Regio Zuidoost-Brabant neemt op 27 mei het estafettestokje over van Smallingerland. Ontdek wat eHealth en thuistechnologie bijdragen aan positieve gezondheid door middel van interactieve presentaties en workshops over onder andere Living Labs, slimme huizen en slimme steden. Aanmelden voor de eHealth Steden Estafette is noodzakelijk (via http://doorbraakmetdezorg.nl/estafette/detail/regio-zuidoost-brabant).

Evoluon - vrijdag 27 mei, 10.30-14.30uur.

High Tech Ontdekkingsroute 

Op een aantal aansprekende locaties geven toptechnologiebedrijven in onze regio een kijkje ‘in de eigen keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen en te beleven. Het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een regio om trots op te zijn!

Een unieke samenwerking tijdens de High Tech Ontdekkingsroute is de gezamenlijke hotspot van ASML en Máxima Medisch Centrum (MMC). Zij hebben hun krachten gebundeld en een exclusief programma samengesteld waarin bezoekers kennismaken met de wereld van MMC (Health) en ASML (Technology). Je kunt kiezen uit een ochtend- of een middagprogramma waarin tell, do en explore centraal staan. Kom luisteren naar verhalen voor jong en oud over innovaties. In het doegedeelte kom je te weten wat schoon, klein en nauwkeurig betekenen voor ASML en MMC. En je kunt een kijkje achter de schermen nemen. In kleine groepen worden tours gegeven bij MMC Veldhoven en ASML. Voor deze hotspot is vooraf aanmelden noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over de hotspots en/of om je aan te melden voor de hotspot van ASML en MMC op www.hightechontdekkingsroute.nl

Reactie toevoegen