Game KickAss helpt jongeren met autisme

Door: Liz Abzach op 17-09-2015

De serious game KickAss helpt jongeren met autisme op een speelse en uitdagende wijze hun dagelijks terugkerende vraagstukken op te pakken. Met missies die zijn gekoppeld aan de doelen die de jongere zelf stelt, worden uitdagingen aangegaan en kunnen grenzen verlegd worden. De game is gebouwd met jongeren met autisme. KickAss is in 2015 gelanceerd door Coöperatie Elab Autisme.

Mensen met autisme ervaren dagelijks vraagstukken over hoe ze moeten reageren in bepaalde sociale situaties. KickAss biedt ze inzicht in hun reactie en biedt ze ook alternatieven zodat ze nieuw gedrag kunnen oefenen.

Jongeren bouwen mee

KickAss is gebouwd door professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, een gamebouwer met ervaring in online gaming én jongeren die zelf autisme hebben. Zij hebben hun kennis en ervaring gebundeld voor deze game. Met als eindresultaat een serious game die jongeren met autisme een trainingsprogramma biedt. De naam KickAss is door de jongeren zelf bedacht.

Als speler stel je zelf een profiel samen. Op basis hiervan krijg je uitdagende missies aangeboden. Vrienden of familieleden kunnen tips geven over wat de jongere in die situatie het beste kan doen. De game kan aan iedereen op maat worden aangeboden, omdat behandelaren persoonlijke uitdagingen op kunnen geven.

Coöperatie Elab Autisme

De initiator achter KickAss is Coöperatie Elab Autisme. Dit is een coöperatie waarin verschillende GGZ-instellingen uit het land hun krachten hebben gebundeld. Met de uitwisseling van kennis en door samen op te trekke kunnen de instellingen nieuwe apps en games ontwikkelen. Deze apps en games zijn er allemaal op gericht om mensen met autisme te helpen zelf regie te nemen over hun ontwikkeling. Hierbij is co-creatie met alle betrokkenen altijd het uitganspunt.

Meer informatie over KickAss vindt u op www.elabautisme.nl

Reactie toevoegen