‘Fietsen verleer je niet’

Door: Moniek Falck op 16-06-2015

Tijdens de netwerkbijeenkomst ´Digital Playground. Future of Health´ van Slimmer Leven 2020 vond de finale van de Slimmer Leven Challenge plaats. De afgelopen maanden hebben vijf teams - bestaande uit studenten van de TU/e, Fontys Hogescholen en Summa College - hun innovaties uitgewerkt tot een realistisch idee; een technische innovatie die de kwaliteit van leven voor ouderen kan verbeteren.

De jury, bestaande uit Hilde Meijs (Summa Zorg), Marie-Louise Vossen (GGzE), Staf Depla (Gemeente Eindhoven) en Jurriaan van Rijswijk (Games for Health Europe), besloot unaniem dat ´Fietsen verleer je niet´ dé winnaar van de Slimmer Leven Challenge 2015 was.  Wethouder Staf Depla reikte het team de prijzen uit; een ballonvaart en 3.000 euro. Dit bedrag wil het team investeren in de verdere ontwikkeling van hun innovatie.

Het idee

´Fietsen verleer je niet´ is een platform waarop ouderen diensten aan kunnen bieden en in de vorm van filmpjes hun kennis en vaardigheden kunnen tonen, zodat bezoekers van het platform weten wat hun aanbod is. Het is een ruilhandel van kennis en kunde. Hierdoor hebben ouderen iets zinvols omhanden, het geeft hen erkenning voor iets waar ze goed in zijn en zij doen tegelijkertijd leuke sociale contacten op.

Slimmer Leven 2020 wenst de winnaars veel succes met het vervolg!

Reactie toevoegen