Fanatieke deelnemers aan onderzoek met Activ8

Door: Liz Abzach op 23-06-2015

Leveranciers, hulpverleners en zorgwerkers praten veel over de inzet van e-health producten, die de cliënt kunnen helpen bij het vergroten van zelfstandigheid en welzijn. Maar wat betekent het nu echt om deze producten te gebruiken? Voor het Europese project HELICOPTER hebben studenten van Summa Zorg zelf ervaren wat het betekent om bewegingssensoren te gebruiken voordat zij deze aan hun opa, oma, tante of buur hebben gegeven om uit te proberen.

Bewegingssensor Activ8

De gebruiksvriendelijke bewegingssensor Activ8 is een klein en licht apparaatje, dat betrouwbaar je activiteitenpatroon herkent en nauwkeurig je energieverbruik registreert. Via een persoonlijk dashboard op je computer, tablet of smartphone geeft Activ8 duidelijk inzicht in je dagelijkse activiteiten, waaruit kan blijken dat kleine veranderingen in je dagelijkse routine een grote invloed kunnen hebben op je gezondheid.

Studenten Summa Zorg ook actief

Om de deelnemers beter te kunnen begeleiden en ondersteunen, hebben de studenten de bewegingssensor eerst een week zelf getest en ervaring opgedaan. Dit heeft enorm geholpen bij het introduceren van het onderzoek en technologie bij de deelnemers.

De eerste reacties van zowel de studenten als de deelnemers zijn erg positief. De meeste deelnemers zijn zeer fanatiek en vergelijken hun activiteiten en energieverbruik met de overige deelnemers.

Inzicht die de Activ8 hen geeft, draagt er aan bij dat ze toch nog net even dat extra rondje met de hond gaan lopen. Daarnaast hebben de studenten weer een goede reden om iedere week toch opa en oma even te bezoeken, of hebben zij door dit onderzoek voor het eerst echt contact met hun buur, die stiekem eigenlijk ontzettend aardig blijkt te zijn!

www.slimmerleven2020.org/projecten/helicopter

Reactie toevoegen