De ThuisMeetApp: zorg en ondersteuning op het juiste moment

Door: Liz Abzach op 23-06-2015

Een dokter die op afstand uw gezondheid in de gaten houdt? Direct zorg wanneer u zich slechter voelt? Minder bezoeken aan het ziekenhuis? Voor patiënten met hartfalen of COPD met de ThuisMeetApp is dit al werkelijkheid. En vanaf juli ook in regio Eindhoven.

Zelf metingen doen en versturen

Met de ThuisMeetApp kan een patiënt zelf thuis metingen doen (zoals bloeddruk, gewicht, vragenlijsten) en die naar zijn of haar zorgverlener versturen. Komt de meting boven of onder een ingestelde drempelwaarde, dan krijgt de zorgverlener een seintje. Op zo’n moment kan via beeldbellen contact worden opgenomen om te overleggen hoe het gaat.

“Dit geeft mij een gerust gevoel, meer veiligheid”, vertelt COPD-patiënt Hans van Dijk (73). “Dat je vanuit de verte in de gaten wordt gehouden.” Uit een enquête bleek dat meer gebruikers dit gevoel delen. Bijna 9 op de 10 gebruikers zou de app aanraden aan anderen.

In de regio

Genoeg redenen om ook hier in de regio te beginnen. Dit jaar starten het St. Anna Ziekenhuis, thuiszorgaanbieder ZuidZorg en zorginnovatiebedrijf FocusCura met de ThuisMeetApp voor patiënten met COPD. Gebruikers van de App sturen op door de arts in DE App te stellen tijdstippen metingen in naar de longverpleegkundigen. Die ziet of er iets verandert en kan bij een verhoogd risico voor de patiënt beeldbellen om te overleggen of het bijvoorbeeld nodig is om een wijkverpleegkundige op bezoek te laten komen.

Veilig en goedgekeurd

De ThuisMeetApp is één van de weinige medische apps in Nederland met een CE-markering. Dit betekent onder meer dat persoonlijke gegevens op een veilige manier worden bewaard.

Nieuwsgierig naar de ThuisMeetApp?

Op www.thuismeetapp.nl vindt u meer informatie, waaronder een video.

 

Reactie toevoegen