Brainstorm inspireert BlueJay over mogelijkheden drones in de zorg

Door: Charel Klerkx op 14-02-2017

Op 8 februari organiseerde BlueJay, samen met Health Innovation Campus, een inspiratiesessie om de mogelijkheden van indoor drones voor de zorg te bepalen. Samen met RSZK ZorgProfessionals, VisitU, Maxima Medisch Centrum, Accenture, Bartiméus, Rijnstate, Health Innovation Campus en Slimmer Leven 2020 werden de actuele uitdagingen en kansen in de zorg geformuleerd.

Door de aanwezigen werd onder andere gebrainstorm over hoe drones ingezet kunnen worden in een ziekenhuisomgeving en de thuiszorgomgeving. Er werden veel nuttige en praktische concepten bedacht waarin drones toegevoegde waarde zouden kunnen hebben. Voor de ziekenhuissetting werd bijvoorbeeld gekeken naar het logistieke proces. Ook werd er ondersteuning voor de patiënt bedacht. Voor de thuiszorg zou de drone bijvoorbeeld kunnen worden ingezet voor dwaaldetectie, maar ook als maatje. 

 

BlueJay heeft veel inspiratie uit de brainstormsessie gehaald en ziet veel potentie voor het toepassen van gebruik van indoor drones in de zorgsector.

Reactie toevoegen