Bewoners Slimmer Leven Huis – Summa Zorg

Door: Charel Klerkx op 30-05-2018

Op 6, 7 en 8 juni strijkt het Slimmer Leven Huis weer plaats op het 18 Septemberplein in Eindhoven. In het kader van de Dutch Technology Week, laat het Slimmer Leven Huis de inwoners van de Brainport-regio kennis maken met de nieuwste innovaties op het gebied van zorg, welzijn, wonen en sport. In deze reeks artikelen stellen we alle 'bewoners' van de 2018-editie aan uw voor. Deze keer: Summa Zorg. 

 

Summa Zorg

Een belangrijk speerpunt voor Summa Zorg is de combinatie met technologie. Met slimme technische oplossingen ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen of hun leefomgeving veiliger maken. Ontwikkelingen op dit gebied nemen we op in het onderwijs. Zo helpt Summa studenten om talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij hen past. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken.

Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. De vraag naar goede gezondheidszorg zal dan ook toenemen.

Tijdens het Slimmer Leven Huis zullen studenten van Summa Zorg aanwezig zijn om bezoekers rond te leiden langs alle innovaties.

 

Reactie toevoegen