Slimmer Leven Challenge

24-02-2016 Eindhoven

www.facebook.com/slimmerlevenchallenge 
 

Wat is de Slimmer Leven Challenge?

De Slimmer Leven Challenge is een zorgcompetitie waarin studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogeschool en het Summa College samenwerken om snel en soepel zorginnovaties te creëren en te implementeren. Het belangrijkste doel van deze zorginnovaties is zorgen voor een hogere levenskwaliteit voor ouderen die actief, gezond en maatschappelijk betrokken willen blijven. De Slimmer Leven Challenge wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd, na succesvolle edities in 2014 en 2015.

Wat is er gebeurd er tijdens de huidige editie?

De Slimmer Leven Challenge is op 24 februari van start gegaan en met ongeveer 160 studenten van het Summa College, de Fontys Hogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven.  Deze studenten zijn gemixt en in teams van 8 gaan samenwerken. In deze teams is de combinatie van praktijkervaring met de nieuwste kennis een snelkookpan voor nieuwe ideeën, wat resulteert in de meest uiteenlopende innovaties voor de zorg. Aan het eind van deze dag zijn de ideeën gepresenteerd en beoordeeld door een vakjury. De beste 5 zorginnovaties zijn doorgegaan naar de volgende ronde! Zie hierover meer op onze facebook pagina.

Wat gaat er nog gebeuren?

De teams die gewonnen hebben krijgen drie keer een training om hun idee verder uit te werken en te bepalen hoe ze hun idee het beste in de markt kunnen zetten. Daarnaast krijgen de winnaars de kans om tijdens een diner in contact te komen met zorgaanbieders en het bedrijfsleven, waar ze kunnen besluiten hun idee samen verder uit te werken.

Wie wordt de winnaar?

Tijdens de Dutch Technology Week krijgen de 5 teams nog één keer de kans om hun idee te presenteren aan jury. Het winnende team krijgt een ballonvaart en €1500,- ! Hiermee kan het winnende team hun idee verder uitwerken en kan het zo snel mogelijk geïmplementeerd worden!

Interesse?

Interesse om mee te werken, mee te doen of op een andere manier betrokken te zijn? Mail dan naar slimmerlevenchallenge@gmail.com of gebruik het reactie vak rechtsboven aan deze website.