Expositie Cure & Care

31-05-2015 t/m 28-06-2015 Maxima Medisch Centrum, Veldhoven

Brabant, Region of Smart Health presenteert: Expositie ´Cure & Care, Quality of Life´ - 31 mei t/m 28 juni 2015. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord-Brabant, Slimmer Leven 2020, Máxima Medisch Centrum, Gemeente Veldhoven, Brainport Regio Eindhoven, Health Innovation Campus.

Op zondag 31 mei 2015, 11:00uur opent de expositie ‘Cure & Care, Quality of Life’ in het Máxima Medisch Centrum (MMC) te Veldhoven. Deze expositie zal tot en met 28 juni te bezichtigen zijn in de Greenhouse van het MMC. De expositie opent tegelijkertijd met de Dutch Technology Week (31 mei t/m 6 juni). Gedurende deze week kunt u deelnemen aan een van de rondleidingen met uitleg over de expositie. De expositie is verder dagelijks gratis de hele dag te bezichtigen tussen 10:00-20:00uur.

Rondleidingen voor speciale groepen op aanvraag. Stuur ons een mail >>

Met een stijgende levensverwachting en een toename van chronische ziektes, is op lange termijn ons huidige zorgsysteem niet meer te bekostigen. De maatschappij zal zich daarom moeten beraden op (innovatieve) oplossingen om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden. Ook zal de burger steeds meer zorgtaken zelf op zich moeten nemen en zich vooral ook moeten richten op preventie. Tegelijkertijd is er een groeiende groep consumenten die graag zélf de regie wil voeren over de eigen gezondheid en manier van leven. De inzet van slimme technologie en ICT binnen de gezondheidszorg (eHealth) kan hierin een belangrijke bijdrage leveren.

De expositie Cure & Care, Quality of Life

De expositie Cure & Care laat zien hoe trends en innovatieve ideeën, producten en diensten kunnen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen binnen de gezondheidszorg en de verbetering van kwaliteit van leven. De expositie geeft een goed overzicht van innovatieve ontwikkelingen in Nederland (en met name de provincie Noord-Brabant) en de rol van design, games, mobiele apps, 3d-printen hierin. De expositie gaat daarbij niet alleen uit van technologische oplossingen, maar besteedt ook nadrukkelijk aandacht aan welzijn en sociale innovatie. 

De expositie is opgebouwd rond de volgende thema’s: Mother and Child, Healthy Apps, Hospital Interventions, The Sensing Self, Supportive Tools, Food for Health, Ambient Assisted Living for Elderly, Ageing with Self-esteem, Serious Gaming and Exercising, The Inner Body, Smart Diagnosis and Awareness. 

Achtergrond expositie

Onder de vlag van ‘Brabant, Region of Smart Health’ is deze expositie door de Provincie Noord-Brabant, Slimmer Leven 2020, Máxima Medisch Centrum, Gemeente Veldhoven, Brainport Regio Eindhoven en Health Innovation Campus mogelijk gemaakt. Brabant, Region of Smart Health vormt een netwerk dat partijen uit verschillende sectoren verbindt, teneinde gezamenlijk oplossingen te vinden voor de zorg van morgen. Bedrijven en kennisinstellingen uit Brabant behoren wereldwijd tot de koplopers als het gaat om vernieuwend productdesign in de gezondheidzorg.

De expositie was eerder te zien in het Taiwan Design Museum - als initiatief vanuit Brainport International Programme. Meer informatie over de exposanten vindt u hier: www.eindhoven-taiwan.com/cure-care-exhibition

De expositie is samengesteld door de curatoren:

  • Peter Portheine - directeur Coöperatie Slimmer Leven 2020 en programmamanager Health bij Brainport Development.
  • Simone de Waart - ontwerper/creatief directeur Material Sense en docent aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Industrial Design.
  • Lilian van Stekelenburg – ontwerper/creatief directeur Lily66 en Connector Creative Industries Nederland/Taiwan. 

Opening expositie

De expositie opent op 31 mei om 11.00uur. Burgemeester Mikkers (Gemeente Veldhoven) zal samen met directeur Peter Portheine (Slimmer Leven 2020) deelnemen aan de eerste rondleiding die door curatoren Lilian van Stekelenburg en Simone de Waart verzorgd zal worden. De expositie is gratis toegankelijk en van 31 mei tot en met 28 juni geopend tussen 10.00 – 20.00 uur (behalve op de dag van de opening op 31 mei, vanaf 11.00uur)​

 

Locatie expositie

Máxima Medisch Centrum Veldhoven

Greenhouse (achter centrale ingang)

De Run 4600

5504 DB Veldhoven

T (040) 888 80 00