Digital playground. Future of Health - Netwerkbijeenkomst Slimmer Leven 2020

03-06-2015 NatLab

Hoe kunnen mensen actief en spelenderwijs leren nieuwe technologieën te testen en te gebruiken? Hoe worden mensen door levensechte ervaringen gestimuleerd om echt gezonder te leven of om te gaan met hun (chronische) ziekte? En wat gebeurt er met de kwaliteit van ons bestaan als ingrijpende mensverbeteringstechnieken net zo vanzelfsprekend worden als een kunstgebit? Learning by doing, virtueel ervaren en interactief informatie krijgen, zijn thema’s die centraal staan tijdens netwerkbijeenkomst van de Coöperatie Slimmer Leven 2020 tijdens de Dutch Technology Week.

Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van ‘Digital playground. Future of Health’. We nodigen u van harte uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn!

Zorginnovatie en eHealth zullen in deze editie vanuit (applied) gaming en de ontwikkelingen op het gebied van Living Labs in de regio Brainport worden belicht. Directeur Peter Portheine schetst de meest actuele trends rondom het grootschalig Brainport Healthy Living Lab.

Keynote spreker Jeroen van Mastrigt zal het onderwerp eHealth vanuit de gaming industrie aanvliegen en het onlangs op Strijp S geopende MediaLab van de VPRO zal haar VR-productie als onderdeel van de serie ‘De Volmaakte Mens’ tijdens de bijeenkomst presenteren. Daarnaast staan de initiatieven van Slimmer Leven 2020-leden GGzE (coöperatie ELab Autisme) en Lumens Groep (o.a. Buurtruimte040) in de schijnwerpers.

De netwerkbijeenkomst is ook het podium voor de finale van de Slimmer Leven Challenge, waarin 5 studententeams van TU/e, Fontys Hogescholen en Summa College de strijd zijn aangegaan om hun beste zorginnovatie te bedenken verder uit te ontwikkelen. Deze avond vindt de spannende ontknoping van deze competitie plaats.

Het NatLab in Eindhoven is gekozen als locatie voor de netwerkbijeenkomst. Het NatLab staat wereldwijd bekend als het voormalige Natuurkundige Laboratorium van Philips. Een inspirerende plek waar veel uitvindingen het eerste daglicht zagen.

 

Programma

17:00uur

​Ontvangst & Registratie

17:30uur

Opening door directeur Slimmer Leven 2020 Peter Portheine - “Regionale ontwikkelingen Brainport Healthy Living Lab”

17:45uur

Slimmer Leven Challenge, 5 Pitches van de studententeams TU/e, Fontys Hogescholen en Summa College

18:15uur

3 Regionale initiatieven voor het voetlicht

  • Kim Baesjou, Digitale innovatie Lumens Groep - “Hulpverlening van de toekomst is Blended”
  • Paul van Geldrop, Coördinator coöperatie eLab Autisme - “Kick-ass: co-creation leads to serious games and results”
  • Geert-Jan Strengholt, Senior projectmanager VPRO Digitaal – “VPRO MediaLab en de productie De Volmaakte Mens”

18:30uur

Walking dinner (demo’s + pitches)

19:15uur

Preview Virtual Reality-productie De Volmaakte Mens (VPRO MediaLab)

19:30uur

Jurriaan van Rijswijk, Games for Health Europe

19.35uur

Keynote Jeroen van Mastrigt, Dutch Game Garden en adviseur van het Gamefonds, “Digital playground. Future of Health”

20:00uur

Uitreiking Slimmer Leven Challenge Award 2015

20:10uur

Afsluiting door Peter Portheine

20.15uur

Performance

20.30uur

Netwerkborrel

​Cultureel/muzikaal programma i.s.m. ENGAGED, Community for Active and Healthy Ageing

22.30uur

Einde programma

De netwerkbijeenkomst zit vol. U kunt zich aanmelden voor de reservelijst door te mailen naar m.falck@brainportdevelopment.nl