Congres Proeftuinen van Brabant

21-09-2016 Koepelhal (Spoorzone)

De vier Brabantse proeftuinen op het gebied van Slimme Wijken, E-Health, Agrofood en Resilient Society organiseren op 21 september 2016 tijdens de European Social Innovation Week in Tilburg een reeks kennissessies. Tijdens de kennissessies ambiëren we gezamenlijk de proeftuinen vorm te geven.

Voorlopig programma

9.00-9.30

Inloop

9.30-10.00

Welkom

10.00-11.00

Opening en keynotes

Dimitri Schuurman (Universiteit Gent en iMinds): Onderzoeker naar methodologie en wetenschappelijke ondersteuning van proeftuin projecten.

Elke van den Ouden (TU/e Innovation Lab, Strategic Director LightHouse). TU/e fellow en auteur van 'Innovation Design - Creating Value for People, Organisations and Society'.

11.00-11.45

Ronde 1 kennissessies

Laat je inspireren tijdens de ochtendsessies! De huidige stand van zaken en het toekomstbeeld worden geschetst van de maatschappelijke uitdagingen voor de 4 proeftuingebieden:

  • E-Health: Peter Portheine, directeur Cooperatie Slimmer Leven 2020
  • Agrofood: Elies Lemkes, algemeen directeur ZLTO
  • Resilient Society: Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt, verbonden aan Reflect, het onderzoeksinstituut op het gebied van Flexicurity, Arbeidsmarktvraagstukken en Sociale Cohesie 
  • Slimme Wijken: Elphi Nelissen, voorzitter SER Brabant en decaan faculteit Bouwkunde

Ronde 2 kennissessies

  • ​Data Sciences: Arjan van den Born: Wetenschappelijke directeur Jheronimus Academy of Data Science
  • High Tech Systems: tba
  • Social Sciences/Social Innovation: John Dagevos: Directeur Telos. Brabants Centrum voor Duurzame Ontwikkeling

12.30-13.30

Netwerklunch

13.30-15.30

Ronde 2: Workshops

Neem deel aan de interactieve middagsessies en ga het gesprek aan met de proeftuinen op het gebied van E-Health, Agrofood, Resilient Society, Slimme Wijken. 

15.30-16.30

Plenaire afsluiting door gedeputeerde Bert Pauli met een terugkoppeling op de oogst van de workshops en visie op de Proeftuinen van Brabant.

16.30-17.30

Netwerkborrel

Schrijf je nu vast in!

Benieuwd naar wat er speelt in de Brabantse proeftuinen op het gebied van E-Health, Agrofood, Resilient Society en Slimme Wijken en ga je graag het gesprek met ons aan? Schrijf je dan nu vast in via http://www.esiw.nl/event/congres-kick-off-de-proeftuinen-van-brabant/. Deelname is gratis.