Brabantse Regiodag

06-06-2016 Podium Bloos

Steeds meer ouderen blijven op hoge leeftijd thuis wonen, ook met dementie. We hebben vaak pas laat in de gaten dat een familielid worstelt met het geheugen. Hierdoor kunnen misverstanden ontstaan en raken mensen onnodig uit balans. Wat kunnen mensen met dementie zelf én samen met anderen in hun directe omgeving hieraan doen? Hoe kunnen zij beter grip houden op de realiteit en hun gevoel van veiligheid behouden? Smart Health oplossingen zoals een dagkalender, een mobiele alarmknop of een slimme pillendoos kunnen hierbij helpen. Toch is het gebruik van deze hulpmiddelen nog steeds niet vanzelfsprekend. Dit moet nu echt anders! Daarom werken we aan de Brabantse Dementiedeal. Samen.

Deze regiodag vindt plaats in Breda, aan de vooravond van de eHealth Week2016, die dit jaar van 8 tot 10 juni in Amsterdam wordt georganiseerd.

Impressie van het programma 

Het programma is verrassend, creatief en zeer gevarieerd, met vernieuwende inzichten en kijkvensters aan de hand van onder andere TedTalks, persoonlijke verhalen van mensen die leven met dementie en een dialoog met bestuurlijke ambassadeurs op regionaal en nationaal niveau. 

Met bekende sprekers als: 

  • Kees Klomp (Karmanomics) over de betekeniseconomie
  • Julie Arts (Arts of Sensing) over multistakeholder transitie en leiderschap
  • Via liverstream zijn minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn eveneens aanwezig. 

Sluit de deal...

De Brabantse Dementiedeal staat centraal. De deal is gericht op het toegankelijker maken van beproefde Smart Health producten en diensten voor iedereen met beginnende tot matige dementie en de mensen om hen heen. Zodat mensen met dementie op veilige en comfortabele wijze twee jaar langer zelfstandig zijn en mantezorgers balans in hun dagelijkse leven behouden.

U wordt die dag meegenomen in het waarom, hoe en wat van de Dementiedeal. Maar dat niet alleen: we gaan ook over tot actie en pakken met u verschillende onderwerpen bij de kop, zoals een schaalbare business case, een nationale voorlichtingscampagne en de integratie van Smart Health in opleidingen en bijscholingen. 

Brabantse deal op de kaart

Na de bijeenkomst vertrekt een bestuurlijke delegatie naar Amsterdam. Hier krijgen zij een prachtig podium om, in het bijzijn van de minister, de staatssecretaris en bestuurders van andere innovatieregio's, te laten zien hoe wij in Brabant de krachten bundelen met deze deal. Met als doel dat onze regionale deal landelijk omarmd wordt. 

Deal With It!

Alleen met de gezamenlijke inzet van gemeenten, belangenorganisaties, zorgverzekeraars, bestuurders, ondermers, inversteerders, onderwijs- en kennisinstellingen en het ministerie van VWS lukt het om de Brabantse Dementiedeal tot een succes te maken. Kunnen we ook op u rekenen? 

Ga de uitdaging aan en meld u vandaag no aan via deze link. Deelname is gratis.

Vragen over de Brabantse Regiodag? Mail naar smarthealth@brabant.nl